John Deere X165

 Kenmerken en specificaties

 • Comfortabele bediening
 • EdgeTM-maaisysteem
 • Automatische transmissie
 • Constructie van uitzonderlijke kwaliteit
Aanbevolen maaioppervlak Max. 6000 m2
Maaibreedte 122 cm.
Motorvermogen 13,3 kW bij 3350 omw/min
snelheid Max. 8,9 km/h (5,5 mph) vooruit

Bekijk de gedatailleerde informatie op het blad met specificaties.

Download hier
De X165 combineert betrouwbaarheid, duurzaamheid en kracht in elk aspect van zijn constructie, waaronder een volledig gelast stalen onderstel en een gietijzeren vooras.

 

Bediening van de maaier is ook een koud kunstje met het ergonomische bedieningstation, de kwaliteitskoplampen en de traploos instelbare rijsnelheid.

 

Gemakkelijk te bezitten. Gemakkelijk te bedienen. Gemakkelijk te onderhouden. De tuintrekker X165Stalen onderstel over de hele lengte

Stalen onderstel over de hele lengte

Het massieve onderstel uit één stuk is gemaakt van 3,0 mm
(0,11 in) dik staal. Dit over de hele lengte robotmatig gelaste onderstel beschikt over zeer robuuste stalen rails voor meer sterkte en een lange levensduur. Op het onderstel wordt de spatbordkap uit één stuk geschroefd.


Krachtige motor

Krachtige motor

De tweecilindermotor van 13,3 kW (bij 3350 omw/min) beschikt over voldoende vermogen en koppel om goed uit de voeten te kunnen in veeleisende mulch-, maai- en opvangomstandigheden:
 • Elektronische ontsteking voor snel starten
 • Gietijzeren cilindervoering voor een lange motorlevensduur
 • Bovenliggende nokken voor een hoog vermogen en grote brandstofzuinigheid


Comfortabele bediening

Comfortabele bediening

Bedieningscomfort stond centraal bij het ontwerpen van de X165. Voor het comfort en de veiligheid van de bestuurder zijn de brede voetsteunen ingelegd met antisliprubber dat bovendien trillingsdempend werkt. Een verstelbare stoel met hoge rugleuning en een lendensteun met twee standen biedt de bestuurder extra comfort, wat vooral prettig is als de trekker langer wordt gebruikt.


Comfortabele bediening
Op het rechterspatbord bevinden zich een drankenhouder en een opbergvak voor extra gebruiksgemak en toegevoegde waarde


Robuuste motorkap

Robuuste motorkap

De motorkap is gemaakt van UV-bestendig JD Loy-polymeer spuitgietmateriaal:
 • JD Loy-materiaal is taai en duurzaam.
 • Het is ongevoelig voor roest en deuken
 • De kleur komt tot stand tijdens het spuitgietprocédé, zodat het product er langdurig goed blijft uitzien.
 • Het UV-bestendige JD Loy-materiaal verkleurt niet.
 • Openingen aan de zijkant van de motorkap laten ruimschoots voldoende lucht naar binnen en houden tegelijkertijd het geluidsniveau laag.
 • Twee koplampen zorgen indien nodig voor een goede verlichting.


Twin Touch-pedalen voor bediening hydrostatische transmissie

Twin Touch-pedalen voor bediening hydrostatische transmissie

Een Kanzaki® Tuff Torq® hydrostatische/automatische transmissie levert een traploos instelbare rijsnelheid en maakt veranderen van rijrichting gemakkelijk:
 • Een 'gaspedaal' zorgt voor een traploze snelheidskeuze en biedt zo een optimaal bedieningscomfort en -gemak.
 • De pedalen hebben een verschillende vorm en beweging en worden daardoor gemakkelijk herkend, wat ten goede komt aan de veiligheid.


RIO-optie (voor gebruik van werktuigen bij achteruit rijden)

RIO-optie (voor gebruik van werktuigen bij achteruit rijden)Achteruit rijden en maaien tegelijk is sterk af te raden.

De bestuurder die het nodig vindt de maaier (of een ander werktuig) ingeschakeld te laten bij het achteruit rijden, moet eerst de trekker tot stilstand brengen en achter de trekker kijken om er zeker van te zijn dat er geen omstanders zijn. Activeer vervolgens de RIO-knop (door deze in te drukken). De RIO-knop moet ingedrukt worden gehouden in de RIO-stand wanneer de schakelhendel in zijn achteruit wordt gezet (bij modellen met automatische transmissie wordt het achteruitrijpedaal ingedrukt). De bestuurder kan de knop dan loslaten en de maaier blijft in werking bij het achteruit rijden en ook wanneer het vooruit werken wordt hervat. Telkens wanneer de bestuurder ervoor kiest de maaier bij achteruit rijden ingeschakeld te laten, moet deze procedure worden herhaald. Als de maaier (aftakas) is ingeschakeld en de bestuurder zet de trekker in zijn achteruit of drukt de achteruitrijpedaal in alvorens de RIO-knop in te drukken, wordt het contact uitgeschakeld. De motor zal stoppen tenzij de bestuurder alsnog op de RIO-knop drukt of de trekker uit zijn achteruit haalt.

Als de motor stopt, moet de bestuurder de schakelaar of de hendel voor het inschakelen van de maaier (aftakas) in de stand 'off' zetten, het rempedaal intrappen en vervolgens de contactschakelaar omdraaien om de motor opnieuw te starten


Edge-maaisysteem

Edge-maaisysteem

Het maaidek van 122 cm (48 in) heeft drie maaispindels en is geschikt voor zwaar gebruik:
 • De flexibele uitwerptrechter beperkt schade aan eigendommen en maaidek tot een minimum.
 • Voor het wisselen tussen mulchen (met mulchkap), zij-uitworp en opvang achter (opvangbak is optie) is geen gereedschap nodig
 • Om het mulchresultaat nog te verbeteren is er een mulchmes (GX21786) van hoge kwaliteit leverbaar.

Het maaidek heeft een walsrand voor extra sterkte en bescherming. Met het robuuste maaidek van 2,7 mm (0.105 in) dik staal kunt u jarenlang maaien zonder zorgen.

De bevestiging van het maaimes aan de maaispindel is zo vormgegeven dat er voor het mes een uniek montagesysteem ontstaat dat resulteert in extra veiligheid en gebruiksgemak.


Reinigingsaansluiting

ReinigingsaansluitingMet de reinigingsaansluiting wordt reinigen van de onderzijde van het maaidek wel erg gemakkelijk:
Bevestig uw tuinslang aan de reinigingsaansluiting en laat water circuleren om de onderkant van het maaidek schoon te maken, zodat dit telkens weer optimale prestaties kan leveren.


Maaihoogte-instelling

Maaihoogte-instelling

De maaihoogtehendel is veerondersteund, waardoor het instellen van de maaihoogte maar weinig kracht vergt:
de maaihoogte kan in stappen van 0,6 cm (1/4 in) nauwkeurig worden ingesteld.


Gietijzeren vooras

Gietijzeren vooras

De vooras is gemaakt van massief gietijzer dat niet buigt:
 • Een stuursysteem als in een auto, met tandsectorstuursysteem en dubbele stuurstangen levert een zeer sterke stuurinrichting op die weinig krachtsinspanning vergt en kort draait.
 • Smeernippels maken regelmatige smering mogelijk, zodat de machine ook licht blijft sturen en slijtage tot een minimum wordt beperkt.
 • Grote astappen met een diameter van 1,9 cm (3/4 in.) zorgen voor een uitstekende duurzaamheid.

Cruisecontrol

Cruisecontrol

De gebruiksvriendelijke cruisecontrol (optie) houdt de trekker op snelheid - ideaal voor het maaien van grotere oppervlakken. Om in te schakelen, de hendel CRUISE omhoog brengen en vasthouden totdat de voet wordt verwijderd van het vooruitrijpedaal. Om uit te schakelen, het vooruitrijpedaal licht indrukken en vervolgens loslaten. Bij een noodstop wordt de cruisecontrol uitgeschakeld door het rempedaal in te trappen of de hendel CRUISE omlaag te drukken.
Laatste nieuws
10-02-2016
Nieuwe John Deere X950R voor dhr. Ottenschot
25-08-2015
Nieuwe John Deere X105 zitmaaier afgeleverd
24-08-2015
John Deere voor de hele familie