Olie Actie
04 november 2012 Olie Actie

 
 
Hakselaar demo met nieuwe 7080-serie en KernelStar van John Deere
donderdag 27 september 2012 Hakselaar demo met nieuwe 7080-serie en KernelStar van John Deere

Vorige week heeft bij JAN de WINKEL B.V. een hakselaardemo plaatsgevonden met de nieuwe 7080-serie hakselaar, voorzien van de nieuwe korrelkneuzer, KernelStar.

In samenwerking met loonbedrijf Seegers en Loonbedrijf Jansen Heeten zijn in Spankeren en Olst diverse perselen mais gehakseld.

De mais is gehakseld met een 7780i. De motor in de 7780i biedt 625PK en voldoet aan de Interim Tier 4 normering, met uitsluitend diesel als brandstof. De maisbek betreft een 10-rijer Kemper van het type 375plus.

De nieuwe korrelkneuzer ‘KernelStar’ heeft gepatenteerde schijven met een convexe en concave vorm. Deze vorm biedt 2,7 maal zoveel contactoppervlak als de bestaande korrelkneuzer en staan garant voor de hoogste voerkwaliteit.

Het pletten van korrels wordt bereikt doordat de schijven in elkaar grijpen. Zo ontstaat een verschil in diameter en daarmee samenhangend het benodigde snelheidsverschil. De snelheid van de pletrollen blijft gelijk, wat de gewasstroom in de machine bevorderd en de vermogensbehoefte verlaagt. De kneusintensiteit is veel hoger dan bij een conventionele korrelkneuzer, zelfs als er grover wordt gehakseld voor meer structuur. De korrels worden beter opengescheurd, wat gunstig is voor het darmenstelsel van de koe. Het zetmeel is beter bereikbaar en eiwitten kunnen volledig worden benut voor een hoger rendement per koe.

De nieuwe korrelkneuzer wordt vanaf 2013 optioneel op de nieuwe 7080-serie hakselaar geleverd. Voor bestaande 7000-, en 7050-serie hakselaars is een ombouwkit beschikbaar.


Met dank aan JTN Fotografie.
 
 
Military Boekelo-Enschede
woensdag 26 september 2012 Military Boekelo-Enschede


Het aftellen richting de 42e editie van Military Boekelo - Enschede is begonnen.

Hét jaarlijks topsport & zaken event

Military Boekelo-Enschede

 

 

De perfecte mix van ‘business and pleasure’ en bovenal een unieke en enerverende belevenis: dat is Military Boekelo-Enschede. In de nazomer begint het hart van elke paardensportliefhebber sneller te kloppen en heel Twente zindert van energie en bedrijvigheid in aanloop naar dit grootse evenement.


www.military-boekelo.nl

 
 
Laatste nieuws
16-01-2018
Jong gebruikte Lely Hibiscus voor Radstaak uit Zelhem
15-01-2018
Jong gebruikte John Deere 6534 voor Loonbedrijf Hofmeijer
03-01-2018
Opnieuw 2 Giants afgeleverd vanuit Hengelo