Eerste commerciŽle tuintrekker op diesel
dinsdag 15 oktober 2013 Eerste commerciŽle tuintrekker op diesel

Eerste commerciële tuintrekker op diesel met achteruitworp/achteropvang van John Deere

John Deere heeft een gevestigde reputatie voor betrouwbare en productieve commerciële gazonmaaimachines. Naar aanleiding van feedback van klanten heeft het bedrijf nu de geheel nieuwe X950R-tuintrekker gelanceerd, met een achteruitworp- /achteropvangsysteem dat de ideale oplossing vormt wat betreft maai- en verzamelprestaties.
De dieselmotor van 24,3 pk zorgt samen met de krachtige hydrostatische aandrijving en krachtige hydraulische achterwielmotoren voor een soepele rit. Daarnaast levert het hydraulische differentieelslot de extra tractie die nodig is om moeilijk terrein aan te kunnen. De aandrijfas en de zwaar uitgevoerde versnellingsbak leveren voldoende vermogen om ook het dek langdurig onder zware omstandigheden aan te drijven.
De basisuitvoering van de X950R zal worden geleverd in vier verschillende configuraties voor verschillende klantbehoeften, met keuze tussen dekken van 122 en 137 cm en een vultrechter met lage of hoge stortopvangbak.

Meerdere kenmerken zijn speciaal ontworpen om sterke maai- en verzamelprestaties te leveren. Het diepe ontwerp van de grote stalen dekken maakt een constante grasstroom mogelijk en kan zelfs zeer laag of hoog gras met gemak aan. De bestuurder hoeft de vultrechter ook minder vaak te legen dankzij de grote inhoud van 550 liter (lage uitworp) of 670 liter (hoge uitworp).
Door de unieke enkele multifunctionele hydraulische hendel is de bediening van de opvangbak en het dek kinderlijk eenvoudig. Ook aan de voorzijde gemonteerde werktuigen kunnen met deze hendel worden bediend. De opvangbak heeft een afzonderlijke hydraulische pomp, die de opvangbak bij een laag motortoerental snel omhoog kan brengen en kan legen.
De opvangbak kan in elke stand worden geopend, waardoor bij het verwijderen van verzameld materiaal tijd kan worden bespaard.

Verdere functies voor het comfort van de bestuurder zijn het verstelbare stuurwiel, voor eenvoudig instappen en een meer ontspannen armhouding tijdens het rijden, de optionele verstelbare stoel met hoge rugleuning en luxe bekleding, en de optionele armleuningset.

Door de eenvoudig te bevestigen geleideplaat kan de X950R ook worden aangepast aan uiteenlopende omstandigheden. Dankzij de fronthef en frontaftakas kan de machine bijvoorbeeld worden uitgerust met uiteenlopende werktuigen voor gazonverzorging en andere aanbouwdelen voor licht winterwerk, zodat de machine het hele jaar door kan worden gebruikt.

De X950R-tuintrekker is vanaf maart 2014 verkrijgbaar.

 

 
 
Nieuwe John Deere 5080M voor dhr. Groote Wolthaar
woensdag 09 oktober 2013 Nieuwe John Deere 5080M voor dhr. Groote Wolthaar

 

Onlangs is afgeleverd aan dhr. Groote Wolthaar in Raalte een prachtige John Deere 5080M trekker.

Deze 80 PK trekker met een mooie ruime cabine is uitgevoerd met een 16/16 power reverser versnellingsbak, 2 dubbelwerkende ventielen en brede banden. Deze trekker wordt dagelijks gebruikt voor het voeren van het vee en allerlei andere werkzaamheden.

Wij wensen de heer Groote Wolthaar veel plezierige werk uurtjes toe met deze mooie aanwinst!


    

 

 
 
John Deere 6170R voor loonbedrijf Ten Voorde
maandag 07 oktober 2013 John Deere 6170R voor loonbedrijf Ten Voorde

Onlangs is er een nieuwe John Deere 6170R afgeleverd aan Loonbedrijf Ten Voorde in Terwolde/de Vecht. Deze zeer mooie trekker is uitgerust met een Direct Drive versnellingsbak.

Deze trekker wordt al direct ingezet bij het oogsten van de maïs.

Wij wensen Loonbedrijf Ten Voorde veel goede werkzame uurtjes met deze prachtige trekker!


   

 

 
 
Giant V4502T voor dhr. Bert Harmsen
donderdag 03 oktober 2013 Giant V4502T voor dhr. Bert Harmsen

Onlangs is er een nieuwe Gaint V4502T afgeleverd aan dhr. Bert Harmsen uit de Steeg.
Deze Giant is voorzien van snelwissel voor de hydrauliek, een hoogkiepbak van 160 cm. breed, en een bigbag haakarm.

Wij wensen hem veel plezier met zijn nieuwe aanwinst.


  

 
 
Vamil / Mia regeling
woensdag 02 oktober 2013 Vamil / Mia regeling

 

Als u van plan bent om te investeren in een nieuwe trekker, zelfrijdende oogstmachine of beregeningsinstallatie, dan kan het zijn dat deze investering in aanmerking komt voor MIA en Vamil. Met de MIA / Vamil kunt u financieel voordelig investeren.

Met de MIA kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst. Bij een investering betekent dit, dat u afhankelijk van het soort bedrijfsmiddel 13,5, 27 of 36 procent van het investeringsbedrag extra van uw inkomen kunt aftrekken. Dit betekent dat u minder belasting betaalt. Gebruik maken van de Vamil betekent dat u 75 procent van het investeringsbedrag vrij kunt afschrijven. Veel investeringen komen in aanmerking voor beide regelingen.

Bedrijfsmiddelen zoals trekkers, oogstmachines en pompsets die in aanmerking komen voor MIA / Vamil zijn vermeld op een zogenaamde positieve lijst. Deze lijst wordt een aantal keren per jaar gewijzigd. De laatste wijziging dateert van 1 juli 2012.

Als u een koopovereenkomst (opdrachtbevestiging) ondertekent, heeft u drie maanden de tijd om de investering te melden voor MIA / Vamil. Vanaf 1 januari 2012 gaan alle aanvragen voor MIA / Vamil via het digitale loket met E-herkenning.

Meer informatie?

Door hier te klikken komt u op de site van Agentschap NL, hier staat de milieulijst en nog meer informatie over deze regeling.

Een aantal reken voorbeelden:


Voorbeeld 1: Toepassing Vamil

 

Als ondernemer koopt u een apparaat dat een levensduur heeft van tien jaar, € 50.000 kost en geen restwaarde heeft. Volgens de 'normale' manier schrijft u deze investering af door jaarlijks een vast bedrag van de fiscale winst af te trekken. Het bedrag, dat afgetrokken mag worden, bestaat uit de kostprijs min de restwaarde, gedeeld door levensduur. In ons voorbeeld dus (€ 50.000 - € 0) : 10 = € 50.000. Omdat dit bedrijfsmiddel in de Milieulijst staat, kunt u Vamil toepassen. Dit houdt in dat u zelf het tijdstip van afschrijven kunt bepalen. U kunt zelfs al in het investeringsjaar 75% het totale aanschafbedrag van € 50.000 ofwel € 37.500, in één keer aftrekken van de winst (mits het bedrijfsmiddel in gebruik is genomen of is betaald). En, zoals gezegd, minder fiscaal belastbare winst betekent minder belasting.

Voorbeeld 2: Toepassing milieu-investeringsaftrek

 

Stel, de fiscale winst bedraagt € 75.000 en u betaalt 20% belasting over de fiscale winst van uw bedrijf. U investeert voor € 50.000 in een bedrijfsmiddel dat in de Milieulijst met code D is vermeld. De aftrek voor code D bedraagt 27% van € 50.000, dat is € 13.500. De fiscale winst wordt nu € 61.500 (€ 75.000 - € 13.500). Zonder MIA zou u € 15.000 belasting moeten betalen. Door gebruik te maken van de MIA betaalt u echter maar € 12.300 belasting. Uw directe fiscale voordeel bedraagt € 3.000.

 

Voorbeeld 3: Combinatie MIA en Vamil

 

Stel, u koopt een bedrijfsmiddel die voldoet aan een omschrijving op de Milieulijst. De letter voor de betreffende code op de Milieulijst is B en het aanschafbedrag is € 50.000 met een afschrijvingstermijn van vijf jaar. De restwaarde na vijf jaren is nihil. U kunt zowel van de MIA als de Vamil-regeling gebruik maken. Het aftrekpercentage is 13,5% want in de bedrijfsmiddelcode staat een B. De MIA bedraagt 13,5% van € 50.000, dat is € 6.750. Bij de 'normale' afschrijving kunt u gedurende vijf jaren elk jaar € 10.000 aftrekken van uw fiscale winst. Omdat op het bedrijfsmiddel ook de Vamil-regeling van toepassing is, kunt u 75% van het geïnvesteerd bedrag reeds in het eerste jaar afschrijven. U kunt dan het eerste jaar € 37.500 (dankzij de Vamil) + € 6.750 (dankzij de MIA) = € 44.250 ten laste van uw fiscale winst brengen. In de volgende jaren valt er dan nog maar 25% af te schrijven.

 

 

 
  

 
 
Laatste nieuws
16-01-2018
Jong gebruikte Lely Hibiscus voor Radstaak uit Zelhem
15-01-2018
Jong gebruikte John Deere 6534 voor Loonbedrijf Hofmeijer
03-01-2018
Opnieuw 2 Giants afgeleverd vanuit Hengelo