Viking MT 6112


Het precisie-maaiwerk van de T6-serie zorgt voor een uitstekend comfort: het 3-messen-systeem zorgt voor een perfect maaipatroon van 110 en 125 cm breed, de vanggeleiders nemen ook het gras mee aan de rand van de maaibaan. De grasopvangbox heeft een enorm volume en is gemakkelijk vanaf de stoel te legen. Samen met de hendel om voorwaarts-achterwaarts te schakelen, de ergonomische cockpit met LCD-display, de extreem kleine draaicirkel en de uitstekende rij-eigenschappen wordt maaien een geheel nieuwe belevenis.


 
Kenmerken en specificaties
 

Gazons tot m2

8000

Motor type

B&S Serie 4155 OHV

Werkbreedte cm

110

Snijhoogte(mm) 30 / 110

Grasopvangbox (L.)

350

Gewicht (kg)

266 

 

 
 

Maaidek met 3-messen-systeem

Maaidek met 3-messen-systeem

Bij het maaidek met 3-messen-systeem snijdt het derde mes het midden van de maaibaan en perfectioneert zo het maaipatroon. Het maaidek is zonder gereedschap te demonteren.


Grasopvangbox met sabelgreep

Grasopvangbox met sabelgreep

De grasopvangbox in nieuw design wordt moeiteloos met een sabelgreep vanaf de zitplaats geleegd. Het design van de opvangbox zorgt voor een optimale vulling. Na het ledigen blijft er geen maaigoed achter.

Centrale snijhoogteverstelling

Centrale snijhoogteverstelling

De hendel om de snijhoogte centraal in te stellen bevindt zich direct naast de stoel - hiermee kunt u de snijhoogte naar wens in 8 standen instellen.


Mechanische meskoppeling (BC)

Mechanische meskoppeling (BC)

De inschakeling van het maaidek gaat via een koppelingssysteem. Bij het ontwerp van de koppling werd de nadruk gelegd op een eenvoudig gebruik en maximaal momentoverdracht.

Opvanggeleiders

Opvanggeleiders

De opvanggeleiders aan beide zijden van het maaiwerk voeren ook grassprieten aan de rand naar de binnen naar de messen.


Robuuste frameconstructie

Robuuste frameconstructie

De robuuste frameconstructie met rondom lopende bumper biedt stabiliteit, ook voor aanbouwgereedschap zoals de winter-kit.


1-pedaal-wielaandrijving met hydro. aandriiving

1-pedaal-wielaandrijving met hydro. aandriiving

Gaspedaal rechts, rempedaal links. Comfortabele 1-pedaal-wielaandrijving met hydrostatische aandrijving.


Comfortzetel

Comfortzetel

Geveerde, verstelbare stoel. De comfortabele zetelverstelling zorgt ervoor dat zowel grote als kleine personen een optimale zitstand hebben op de grasmaaier. De stoel kan ook naar voren geklapt worden.

LCD-Display

LCD-Display

Het LCD-display geeft de volgende functies aan: bedrijfstijden, batterijspanning, grasopvangbox gebruiksklaar, benzinepeil, oliepeil, grasopvangboxpeil, bestuurder op stoel, maaiwerk actief, snelheid, programmering, electromagnetische meskoppeling, foutmelding.
Innovatieve voor-achterwaarts-schakelmechanisme

Innovatieve voor-achterwaarts-schakelmechanisme

Om vlot te kunnen werken heeft VIKING een voorwaart-achterwaarts-schakelmechanisme ontwikkeld. Het eenvoudige schakelmechanisme maakt het mogelijk met een hendel de rijrichting te bepalen. De besturing van de hydro-aandrijving gaat via het rechter gaspedaal.
Comfortabele zit

Comfortabele zit

de gemakkelijke zit kan zonder gereedschap in de optimale stand gezet worden. Hierdoor wordt het werken zonder vermoeiheidsverschijnselen gegarandeerd.


Turf-wielen

Turf-wielen

grote Turf-wielen sparen het gazon en laten geen sporen na.Grasopvangbox

Grasopvangbox

de grote opvangbox met akoestische inhoudsindicatie kan gemakkelijk vanaf de zit geledigd worden.

 
 

Extra toebehoren

Cruise control

Cruise control

Ook de cruise control staat voor rijcomfort. Die wordt eenvoudig met een druk op de knop op de cockpit electronisch ingeschakeld en maakt het mogelijk moeiteloos langere tijd te werken op grotere vlaktes door een automatische snelheidshandhaving.

Mulchhulpstuk

Mulchhulpstuk

het mulch-hulpstuk maakt van een zitmaaier in een handomdraai een mulchmaaier. De grasopvangbox verwijderen en het mulchhulpstuk in het grasopvangkanaal schuiven. Het maaigoed wordt in de gesloten behuizing zo klein gesneden, zodat het in de grasnerf valt om daar te verrotten. Hierdoor krijgt het gazon waardevolle voedingstoffen terug.Druppellader ACB 010

Druppellader ACB 010

door de meegeleverde druppellader start de startbatterie ook na langere stilstand moeiteloos.

Laatste nieuws
10-02-2016
Nieuwe John Deere X950R voor dhr. Ottenschot
25-08-2015
Nieuwe John Deere X105 zitmaaier afgeleverd
24-08-2015
John Deere voor de hele familie