Stihl MS 341


Zeer robuuste, middelsterke professionele motorzaag van de nieuwste generatie. Uiterst trillingsarm. Standaard uitgevoerd met de nieuwe Rapid Super Comfort-zaagketting. Ideaal voor het kappen en zagen en voor het opschonen van jonge boombestanden en kreupelhout en in middelzware bosbestanden.


 
Kenmerken en specificaties
 

Cillinderinhoud cm3

59

Gewicht (kg(1))

5.5

Specifiek gewicht kg/kW

1.8

Vermogen kW/pk 3.1/4.2

Geluidsdrukniveau (dB(2))

102

Geluidsvermogenniveau (dB)(2)

113

Trillingsniveau links/rechts m/s2 (3)

3.1/3.1 

 

 

(1) zonder zaagblad / ketting
(2) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2.5 (dB(A)
(3) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2 (m/s)


 

AntivibratiesysteemAntivibratiesysteem

sterke trillingen aan de handgrepen kunnen op lange termijn storingen veroorzaken bij de doorstroming van het bloed in handen en armen. Daarom heeft STIHL het AV-systeem ontwikkeld. Bij motorapparatuur met het AV-systeem worden ter hoogte van de grepen de trillingen, die door de verbrandingsmotor en het bewegende gereedschap ontstaan, enorm gereduceerd.
CombischakelaarCombischakelaar

de functies van de machine, zoals koude en warme start, start en stop, worden via één schakelaar bediend. Hierdoor wordt de bediening comfortabel en veilig terwijl de rechterhand steeds op de greep blijft.


CompensatorCompensator

dit regelsysteem in de carburateur, zorgt ervoor dat ondanks de toenemende vervuiling van de luchtfilter het vermogen, de kwaliteit van de uitlaatgassen en het brandstofverbruik ook voor een langere tijd constant blijven. Slechts bij aantoonbare terugval van het vermogen dient de luchtfilter gereinigd te worden. Hierdoor zijn zeer lange werkintervallen zonder onderhoud mogelijk. (zoals afb.)


DecompressieklepDecompressieklep

de decompressieklep laat bij het starten een deel van het gecomprimeerde mengsel uit de cylinder ontsnappen. Zo vergt het trekken aan het startkoord minder kracht. De gebruiker wordt ontlast en het starten van de motor verloopt soepel.


STIHL ElastoStartSTIHL ElastoStart

als gevolg van de compressiedruk ontstaan er bij het starten van tweetaktmotoren schokken, die spieren en ledematen belasten. ElastoStart vermindert dit voelbaar. Een speciaal dempingselement in de startgreep spreidt de trekkracht waardoor een gelijkmatig starten zonder krachtpieken mogelijk gemaakt wordt.
Gereedschapsloze tankdopGereedschapsloze tankdop

gepatenteerde gereedschapsloze tankdoppen voor de brandstof- en olietank. De tank waarmee de motorapparaten uitgerust zijn laat zich snel, zonder veel kracht en zonder gereedschap openen en opnieuw sluiten.
 

STIHL Ematic systeem

STIHL Ematic systeemhet STIHL Ematic-systeem bestaat uit het Ematic-zaagblad, de Oilomatic-zaagketting en een instelbare of verbruikreducerende oliepomp. De speciale constructie van het zaagblad en de ketting zorgt ervoor dat elke druppel kettingolie daar terecht komt, waar deze voor de smering nodig is. Het olieverbruik kan hierdoor tot zo'n 50% gereduceerd worden.Oliepomp met hoeveelheidsregelingOliepomp met hoeveelheidsregeling

zorgt voor een fijnafgestelde olietoevoering volgens hetgeen nodig geacht wordt. De E-aanduiding garandeert in elk geval dat er voldoende olie toegevoerd wordt. Profi's doseren fijner. Een reducering van de olietoevoer tot 50% is mogelijk.


Zijdelingse kettingspanningZijdelingse kettingspanning

de spanschroef wordt zijdelings door het kettingtandwieldeksel heen aangespannen. Dit verhindert - in tegenstelling tot het spannen vooraan - het contact met de handen met de scherpe zaagketting en de punten van de velkam.

Laatste nieuws
17-10-2017
Nieuwe John Deere 3036E voor de heer Kruizinga
14-08-2017
Nieuwe John Deere 3036E afgeleverd vanuit Goor
31-05-2017
Nieuwe John Deere 1570 voor Vakantiepark Hardenberg