Viking 545 V


Krachtige elektrische motor voor een goede maaicapaciteit en een lichte behuizing uit hoogwaardige polymeer met een plaatstalen frame. Traploze vario-aandrijving, duwstang met dwarsstang in 3 standen in de hoogte verstelbaar en centrale snijhoogteverstelling: 7-traps. Uitstekende maai- en opvangeigenschappen voor gazons tot 800 mē. Met ruime 60 liter opvangbox met een comfortdesign. Mulchkit voor het tijdbesparende maaien zonder het gras te moeten afvoeren in optie verkrijgbaar.

 

 


 
Kenmerken en specificaties
 

Gazons tot m2

800

Nominaal vermogen

1600

Snijbreedte(cm)

43

Snijhoogte(mm) 25/80

Inhoud grasopvangbox (L.)

60

Gewicht (kg)

32 

 

 


 

 


 

Centrale snijhoogteverstelling

Centrale snijhoogteverstelling

met een praktische handgreep aan de zijkant van de behuizing kan de maaihoogte van het gazon precies vastgelegd worden. Een kijkvenster vóór de handgreep geeft aan welke snijhoogte gekozen is. (Afbeelding gelijkaardig.)


Draaggreep

Draaggreep

Op het maaidek vooraan de machine is een draaggreep geïntegreerd. Deze maakt het mogelijk de machine eenvoudig te verplaatsen respectievelijk te kantelen. Tegelijk dient de draaggreep als stootbeveiliging en beschermt het maaidek bij botsingen tegen hindernissen. (Afbeelding gelijkaardig.)

Hoogteverstelbare duwstang

Hoogteverstelbare duwstang

Met de juiste instelling aangenamer maaien: de duwstang kan gemakkelijk en snel in drie standen aan de lichaamslengte aangepast worden - de grasmaaier heeft altijd dezelfde stabiliteit en wendbaarheid.
Vervangbare stootstrippen

Vervangbare stootstrippen

Aanvullende bescherming van het motorhuis tijdens het maaien langs muren en kanten bieden de kunststof stootstrippen. Als ze versleten zijn kunnen ze eenvoudig vervangen worden door nieuwe.


Ingebouwde inhoudsindicatie

Ingebouwde inhoudsindicatie

bij alle VIKING achteruitwerpmaaiers is een inhoudsindicatie in de grasopvangbox geïntegreerd. Deze geeft aan wanneer de box moet worden geledigd. (Afbeelding gelijkaardig.)


Ingebouwde trekontlasting van kabel

Ingebouwde trekontlasting van kabel

comfort en veiligheid dankzij de ergonomische duwstang, schakelaar/stekkercombinatie en de kabelontlasting van de verlengkabel.Lichtlopende wielen

Lichtlopende wielen

de wielen met dubbele kogellagers zijn enorm robuust en hebben een lange levensduur. De aandrijfwielen zijn van een tractieprofiel voorzien.


Opklapbare duwstang

Opklapbare duwstang

dankzij de opklapbare duwstang zijn de VIKING grasmaaiers snel en gemakkelijk te transporteren. Bovendien kunnen ze op deze manier plaatsbesparend opgeborgen worden.Polymeerbehuizing (éénschalig)

Polymeerbehuizing (éénschalig)

de éénschalige behuizing van de VIKING grasmaaiers is vervaardigd uit hoogwaardig, slagvast, hitte- en UV-bestendig polymeer.
Innovatieve grasopvangbak

Innovatieve grasopvangbak

Door de naar beneden gerichte luchtopeningen en de met een deksel afgesloten opvangbak kan het gemaaide gras er niet aan de bovenkant uitkomen. Het apparaat wordt minder vuil. De geïntegreerde inhoudsindicator geeft aan wanneer de bak geledigd moet worden. Het tweedelige design van de opvangbak vergemakkelijkt het openen en ledigen.
Vario-aandrijving

Vario-aandrijving

met de bedieningshendel op de duwstang kan de snelheid van de wielaandrijving traploos geregeld worden. Zo is een individuele aanpassing aan de maaigewoontes en grastoestand mogelijk.

 
 
Extra toebehoren


Mulchfunctie

Mulchfunctie

wanneer de grasopvangbox eraf gehaakt wordt en het mulchhulpstuk aangebracht wordt, kan de maaier ingezet worden om te mulchen. Hierbij wordt het gras tot kleine deeltjes verkleind en gelijkmatig over het gazon verdeeld - het afvoeren van maaigoed is niet meer nodig. Dit spaart tijd en tegelijkertijd wordt het gazon vocht en voedingsstoffen toegevoegd. (Afbeelding gelijkaardig.)

Laatste nieuws
10-02-2016
Nieuwe John Deere X950R voor dhr. Ottenschot
25-08-2015
Nieuwe John Deere X105 zitmaaier afgeleverd
24-08-2015
John Deere voor de hele familie