Viking MB 545 VR


Krachtige benzine-grasmaaier met gazonwals voor een aantrekkelijk streepdesign, ReadyStart-motor met elektrostart voor een goede maaicapaciteit en lichte behuizing van hoogwaardig polymeer met stalen binnenrand. Traploze vario-aandrijving, verstevigde duwboom in 3 standen verstelbaar en centrale snijhoogteverstelling in 7 standen. Uitstekende maai- en vangeigenschappen voor gazons tot 1200 mē. Met ruime comfortdesign 60 liter grasopvangbak.


 
Kenmerken en specificaties
 

Gazons tot m2

1200

Motor type

B&S Serie 675 RS

Snijbreedte(cm)

43

Snijhoogte(mm) 21/75

Gewicht (kg)

34

Inhoud grasopvangbox (L.)

60 

 

 


 

 


 

Wals met varioaandrijving

Wals met varioaandrijving

Hiermee is de snelheid van de walsaandrijving traploos regelbaar - door een hendel op de bedieningsgreep. Zo kunt u steeds het ideale tempo kiezen: langzaam in hoog en dicht gras, snel bij dunne en lage aanplant.


Centrale snijhoogteverstelling

Centrale snijhoogteverstelling

met een praktische handgreep aan de zijkant van de behuizing kan de maaihoogte van het gazon precies vastgelegd worden. Een kijkvenster vóór de handgreep geeft aan welke snijhoogte gekozen is. (Afbeelding gelijkaardig.)


Robuuste frameconstructie

Robuuste frameconstructie

de bijzonder stijve frameconstructie blijft ook onder zware omstandigheden in topvorm. Deze bestaat uit drie robuuste componenten. De op de duwstang aangebrachte bedieningselementen staan in directe verbinding met de behuizing - de maaier reageert snel en is daardoor zeer gemakkelijk manoevreerbaar. (Afbeelding gelijkaardig.)


Windvleugelmes

Windvleugelmes

het windvleugelmes produceert in de aërodynamische behuizing een sterke luchtstroom, die het gras voor het afsnijden opricht en het maaigoed met turbokracht in de grasopvangbox met geïntegreerd luchtgeleidingssysteem blaast. Een fraai maaibeeld en goede maai- en opvangcapaciteit zijn gegarandeerd. (Afbeelding gelijkaardig)


Ingebouwde inhoudsindicatie

Ingebouwde inhoudsindicatie

bij alle VIKING achteruitwerpmaaiers is een inhoudsindicatie in de grasopvangbox geïntegreerd. Deze geeft aan wanneer de box moet worden geledigd. (Afbeelding gelijkaardig.)Polymeerbehuizing (éénschalig)

Polymeerbehuizing (éénschalig)

de éénschalige behuizing van de VIKING grasmaaiers en verticuteermachines is vervaardigd uit hoogwaardig, slagvast, hitte- en UV-bestendig polymeer.Duwstang in de hoogte verstelbaar

Duwstang in de hoogte verstelbaar

aangenamer grasmaaien met de juiste instelling: de duwstang kan eenvoudig en snel in drie standen aan de individuele lichaamslengte aangepast worden - zonder de stabiliteit en de wendbaarheid van de grasmaaier te beïnvloeden.


Innovatieve grasopvangbox

Innovatieve grasopvangbox

door de naar onder gerichte luchtopeningen en het gesloten deksel kan het gras en het stof niet naar boven ontsnappen. Het apparaat wordt niet zo snel vuil. De geïntegreerde inhoudsindicatie geeft het juiste tijdstip voor het ledigen aan. Door het tweedelige design van de box kan deze eenvoudig geopend en geledigd worden.


Verwisselbare stootstrippen

Verwisselbare stootstrippen

de stootstrippen uit kunststof bieden extra bescherming aan de behuizing bij het maaien langs muren en randen. Wanneer deze versleten zijn, kunnen deze gemakkelijk vervangen worden door nieuwe stootstrippen.


Vario-aandrijving

Vario-aandrijving

met de bedieningshendel op de duwstang kan de snelheid van de wielaandrijving traploos geregeld worden. Zo is een individuele aanpassing aan de maaigewoontes en grastoestand mogelijk. Bij het mulchen is het een voordeel om de juiste snelheid precies te kunnen instellen.


ReadyStart motor

ReadyStart motor

een doorslaggevend startvoordeel: eenvoudig, krachtenbesparend en soepel starten. De automatische choke verlicht het starten van de grasmaaiers zowel bij een koude als een warme motor. (Afbeelding gelijkaardig.)

Opklapbare duwstang

Opklapbare duwstang

dankzij de opklapbare duwstang zijn de VIKING grasmaaiers snel en gemakkelijk te transporteren. Bovendien kunnen ze op deze manier plaatsbesparend opgeborgen worden. (Afbeelding gelijkaardig)

Laatste nieuws
10-02-2016
Nieuwe John Deere X950R voor dhr. Ottenschot
25-08-2015
Nieuwe John Deere X105 zitmaaier afgeleverd
24-08-2015
John Deere voor de hele familie