Viking MB 3 RTX


Comfortabele multimaaier™ met drie wielen en wielaandrijving. De constructie met drie wielen en een zwenkbaar voorwiel maakt de grasmaaier bijzonder wendbaar. Daardoor kunt u gemakkelijk om struiken en bomen heen maaien en toont het toestel zich bijzonder praktisch op gazons met veel hoeken en kanten. Te gebruiken als maaier met zijdelingse uitworp en als mulchmaaier.


 

 
Kenmerken en specificaties
 

Gazons tot m2

2000

Motor type

B&S Serie 450

Snijbreedte(cm)

48

Snijhoogte(mm) 25/80

Gewicht (kg)

30

Inhoud grasopvangbox (L.)

- 

 

 


 

 


 

Hoogteverstelling

Hoogteverstelling

de hoogteverstelling bij de multimaaier™ met 3 wielen gebeurt bij de achterste wielen per as en bij de voorste wielen per wiel. Hierdoor kan de snijhoogte snel en gemakkelijk aan de staat van het gazon en het gebruik aanpast worden.


Mulchprincipe

Mulchprincipe

wanneer de zijdelingse uitworp afgesloten wordt, wordt het maaigoed in de behuizing tot kleine deeltjes verkleind, zodanig dat deze in de grasnerf kunnen verdwijnen. Hierdoor wordt het gazon voedingsstoffen en vocht teruggegeven.


Verstelbaar voorwiel

Verstelbaar voorwiel

vast of flexibel: door het vrij beweegbare voorwiel van de multimaaier™ met drie wielen kan er zeer wendbaar gemanoeuvreerd worden. Om te maaien op lichte hellingen en om precies kanten te maaien kan deze ook vastgezet worden.


Behuizing van plaatstaal

Behuizing van plaatstaal

de constructie van plaatstaal maakt de behuizing robuust.Lichtlopende wielen

Lichtlopende wielen 

de wielen met dubbele kogellagers zijn enorm robuust en hebben een lange levensduur.


Opklapbare duwstang

Opklapbare duwstang

wanneer de duwstang omgeklapt is, heeft het apparaat compacte buitenmaten en kan het plaatsbesparend opgeborgen worden of moeiteloos getransporteerd worden.


Zijdelingse uitwerpopening

Zijdelingse uitwerpopening

bij het maaien met een geopende uitwerpklep wordt het gesneden gras gewoonweg zijdelings uitgeworpen.


Wielaandrijving

Wielaandrijving

de gemotoriseerde wielaandrijving vergemakkelijkt het maaien vooral bij grotere oppervlaktes en hellingen. De bedieningshendel bedienen en de maaier start.


Mulchfunctie

Mulchfunctie

speciale multimessen snijden het gras in fasen en verkleinen het tot fijne deeltjes, die dan in de grasnerf vallen. Hierdoor wordt het gazon terug voedingstoffen en vocht toegevoegd.

Laatste nieuws
10-02-2016
Nieuwe John Deere X950R voor dhr. Ottenschot
25-08-2015
Nieuwe John Deere X105 zitmaaier afgeleverd
24-08-2015
John Deere voor de hele familie