John Deere 1515 comfort cirkelmaaier

 Kenmerken en specificaties

  • Standaard voordek en zijdek
  • Maximum comfort en productiviteit
  • Laag geluidsniveau
  • Hydraulisch aangedreven dek(ken)
Type Yanmar
Max. kW (pk) ISO 97/68/EC 35 kW (48 pk)
Maaibreedte 180 cm tot 285 cm
Max. rijsnelheid 25 km/h (15 mph)

Bekijk de gedatailleerde informatie op het blad met specificaties.

Download hier

De 1515 serie-II Comfort roterende maaier * biedt in alle omstandigheden goede tractie, een uitstekend maairesultaat en hoge productiviteit zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en het comfort van de bestuurder.

 

Deze professionele maaier wordt standaard geleverd met een voordek en vleugeldek, voor een maaibreedte tot 285 cm (112 inch). Voor maximale veelzijdigheid kunnen beide dekken ook onafhankelijk worden gebruikt. 

 

Krachtige motor met hoog koppelKrachtige motor met hoog koppel


De 1515 Serie II Comfort roterende maaier is voorzien van vloeistofgekoelde 4-cilinder Yanmar-motor met een vermogen van 48 pk en directe brandstofinspuiting voor een beter startgedrag bij koud weer. De cilinderinhoud van 2190 cc zorgt voor een uitstekend koppel voor ruim voldoende trekvermogen in zware maaiomstandigheden.

Premium Comfort cabinePremium Comfort cabine


De optionele Premium cabine biedt een comfortabele werkomgeving met een zeer laag geluidsniveau (cabineframe is op silent blocs gemonteerd) voor langdurig gebruik. Wanneer de 1515 is uitgerust met een cabine, heeft deze een luchtgeveerde, volledig verstelbare stoel met stoffen bekleding, voor uitzonderlijk rijcomfort. Af fabriek is optioneel eveneens airconditioning leverbaar.
Alles-in-één-commandoAlles-in-één-commando


De ergonomisch ontworpen, verstelbare CommandArm-armleuning met geïntegreerde bedieningselementen is standaard op de 1515 Comfort roterende maaier. Hij beweegt met de stoel mee zodat u altijd met gemak uw machine kunt bedienen. Het voordek wordt via een elektrische schakelaar omhoog en omlaag bewogen en voor extra productiviteit kan het dek met de CrossCut-functie net boven de grond worden gebracht zodat er snel kan worden gedraaid en het dek daarna weer in maaistand kan worden gezet.

Alles-in-één-commandoRijcomfort op de wegRijcomfort op de weg


Comfort stoelen en vering van het voordek (door middel van een gasdrukaccumulator) die op de weg automatisch wordt ingeschakeld, bieden zeer veel rijcomfort. De 1515 kan rijsnelheden tot 25 km/h (15 mph) bereiken zodat snel van het ene naar het andere veld kan worden gereden. Als de vierwielaandrijving wordt ingeschakeld, wordt de snelheid automatisch begrensd op 16 km/h (10 mph).
Laag geluidsniveauLaag geluidsniveau


Hydraulisch aangedreven bladen zorgen voor een opmerkelijk stille en trillingsvrije werking van de machine. Ook het lage nominale motortoerental en het geavanceerde uitlaatsysteem leiden tot aanzienlijk minder geluid tijdens het maaien.


Efficiënte maaiprestaties Efficiënte maaiprestaties


De hydraulische aandrijving van het dek garandeert een constante snelheid van de messen, zelfs in moeilijke omstandigheden. Met de hydraulische snelkoppelingen is het dek of een eventueel ander hydraulisch aangedreven voorzetstuk eenvoudig te monteren.


Beklimmen van een helling en tractieBeklimmen van een helling en tractie


Dankzij de standaard vierwielaandrijving en het differentieelslot kan er in bijna alle omstandigheden worden gewerkt. Voor meer tractie is elke maaier tevens voorzien van een ingebouwd gewichtsoverdrachtssysteem. Op moeilijke plekken wordt het gewicht van het maaidek overgedragen naar de aangedreven wielen.

Voordeel van voordek en vleugeldekVoordeel van voordek en vleugeldek
De 1515 is standaard uitgerust met zowel een voordek (maaibreedte 180 cm (71 inch)) en een vleugeldek (120 cm (47 inch). Het zicht is uitstekend dankzij de zitpositie, het lage instrumentenpaneel en de locatie van het vleugeldek. Er kan met één dek worden gemaaid, of, voor maximale productiviteit en flexibiliteit, met beide dekken. Geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals bermen en oevers. Voorkomt eventuele schade aan bomen of stoepranden en andere mogelijke obstakels doordat het dek naar achteren en naar binnen beweegt.
Voordeel van voordek en vleugeldekOnderhoudOnderhoud


Onderhoudspunten zijn gemakkelijk toegankelijk zodat de onderhoudstijd zo kort mogelijk blijft. Diagnose is eenvoudiger met LED-lampjes en een "hartslag". Op basis van het robuuste frame, de kevlar riemen van het maaidek en het hydraulisch systeem van de vijfde generatie is duidelijk dat deze maaiers een leven lang meegaan. De elektrische white box maakt boorddiagnose zonder speciaal gereedschap mogelijk, waardoor de onderhoudskosten laag blijven

 

Laatste nieuws
17-10-2017
Nieuwe John Deere 3036E voor de heer Kruizinga
14-08-2017
Nieuwe John Deere 3036E afgeleverd vanuit Goor
31-05-2017
Nieuwe John Deere 1570 voor Vakantiepark Hardenberg