Stihl HS 81R


Professionele heggenschaar met dubbelzijdige snijmessen in de terugsnoei-versie. Zowel voor de horizontale als de verticale snoei geschikt. Speciaal afgestemde overbrenging met maximaal 3.000 slagen/minuut voor een lage messensnelheid en daardoor een krachtige snoei. (Afbeelding gelijkaardig.)


 


Kenmerken en specificaties
 

Cillinderinhoud cm3

22.7

Gewicht (kg(1))

5.5, 5.7

Totale lengte (cm)

120, 135

Vermogen kW/pk 0.7/1.0

Geluidsdrukniveau (dB(A)(2))

93

Geluidsvermogenniveau (dB(A)(2))

104

Trillingsniveau links/rechts m/s2 (3)

1.7/2.5

Snijlengte (cm)

60, 75 

 

 

(1) met messen
(2) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2.5 (dB(A)
(3) K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2 (m/s)


 

Dubbelzijdig geslepen snijmessenDubbelzijdig geslepen snijmessen

Het snijmes is aan beide zijden geslepen. De uitgekiende geometrie zorgt voor een perfect resultaat.

Elektronisch ontstekingssysteemElektronisch ontstekingssysteem

dankzij de volledig ingekapselde elektronische ontsteking start de motor altijd en draait deze soepel. Het ontstekingssysteem zorgt voor een stabiele ontsteking en een lange vonkduur. Dit zorgt voor een optimale verbranding van de brandstof en een geringere emissie. (Afbeelding gelijkaardig.)Draaibare multifunctionele handgreepDraaibare multifunctionele handgreep

de multifunctionele handgreep kan 90° naar links en naar rechts worden gedraaid. Daardoor ligt het apparaat steeds in de ergonomisch meest gunstige positie in de hand, of er nu horizontaal of verticaal wordt gesnoeid. De heggenscharen kunnen daardoor zowel door links- als rechtshandigen universeel worden gebruikt. (De afbeelding toont de HS 81 R/T.)Dubbelzijdige snijmessenDubbelzijdige snijmessen

de STIHL heggenscharen met dubbelzijdige snijmessen snoeien zowel horizontaal als verticaal perfect. Door het gebruik van de beide kanten van de messen kan ook optimaal in hoeken worden geknipt. Dankzij de draaibare handgreep kunnen ze zowel door rechts- als linkshandigen universeel worden gebruikt. (Gelijkaardige afbeelding)
Gereedschapsloze tankdopGereedschapsloze tankdop

gepatenteerde tankdoppen voor brandstof- en olietank. De gereedschapsloze tankdop maakt het mogelijk de tank zonder gereedschap te openen en te sluiten. (Afbeelding gelijkaardig.)

STIHL antivibratiesysteemSTIHL antivibratiesysteem

gummibuffers resp. staalveren reduceren de trillingen die op de greep overgedragen worden tot een minimum en maken krachtenbesparend werken mogelijk. De afbeelding toont de STIHL HS 81. (Gelijkaardige afbeelding)

Bevestigingshaak aan de handgreepBevestigingshaak aan de handgreep

in de behuizing is een bevestigingshaak geïntegreerd voor de montage aan de muur. Hierdoor kan het apparaat plaatsbesparend en veilig opgeborgen worden. (Afbeelding gelijkaardig.)

Met de hand bediende benzinepompMet de hand bediende benzinepomp

met een duimdruk kan met de handbediende benzinepomp benzine naar de carburateur gepompt worden. Hierdoor hoeft er niet zo vaak aan de startkoord getrokken te worden om de motor te starten wanneer deze langere tijd niet gebruikt werd.
Terugsnoei-versieTerugsnoei-versie

de R-versies van de STIHL HS 81 en de STIHL HS 86 zijn compromis-loos ontworpen voor het terugsnoeien. Ze beschikken over een mesgeometrie met een grote onderlinge tandafstand en een grote meshoogte. De overbrenging zorgt voor een hoge snoeikracht. Zo kunt u vooral terugsnoei-werkzaamheden, ook bij het rooien, gewoon sneller en gemakkelijker uitvoeren.(Gelijkaardige afbeelding)

Laatste nieuws
17-10-2017
Nieuwe John Deere 3036E voor de heer Kruizinga
14-08-2017
Nieuwe John Deere 3036E afgeleverd vanuit Goor
31-05-2017
Nieuwe John Deere 1570 voor Vakantiepark Hardenberg